zondag 24 juli 2011

Zwangerschapsdiabetes

Hèhè, vrijdag 8 juli was het eindelijk zover en kon ik terecht bij de "poli métabolique". De afspraak was namelijk verzet van dinsdag naar vrijdag. Inmiddels waren we al drie weken later, sinds het moment dat ze de ZS diabetes hadden geconstateerd, dus het werd tijd dat ik eindelijk eens verder geholpen werd.
Dr. DaCosta is een allervriendelijkste dokter die alles uitgebreid heeft uitgelegd en voor gedaan.
Hij legde uit dat de suikertest op het lab eigenlijk overbodig was geweest, want in vergelijking met eerdere bloeduitslagen was al te zien dat het nuchtere suikergehalt hoger was als voorheen. Maarja, de suikertest was nu eenmaal uitgevoerd, ook was het zonde van de tijd geweest, en nu was ik bij hem, dus . gingen we verder waar we nu waren.
Eerst moest ik een week bloedwaardes prikken. De ene dag voor elke maaltijd, de andere dag twee uur nà elke malatijd. En dit moest ik bijhouden in tabellen. Een week later kwam ik bij hem terug en zag hij direct aan alle resultaten dat die niet goed waren.
Vanaf nu moet ik dus insuline spuiten. Het is een "langzaam" werkend medicijn en ik moet 2x per dag spuiten. Ik ben begonnen met 's ochtends 2 eenheden en 's avonds 4 eenheden. Ik denk dat een eenheid 0,1 gram is, maar dat weet ik niet zeker. Tussen elke dosis moet 12 uur zitten. Ook moet ik blijven testen en de uitslag steeds opschrijven.
Ondertussen ben ik alweer een keer bij Dr. DaCosta geweest en heeft hij mij opdracht gegeven zelf de dosis te verhogen, net zolang tot de bloedwaardes goed zijn. Ik mag elke 3 à 4 dagen verhogen indien nodig. De ochtenddosis mag iedere keer met 1 eenheid verhoogd worden en de avonddosis met 2 eenheden.
Nu, ruim 10 dagen later zit ik op 's ochtends 4 eenheden en 's avonds 6 eenheden .
En verder moet ik natuurlijk opletten wat ik eet en drink. Weinig suiker en weinig snelle koolhydraten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten