zondag 26 februari 2012

7 & 24 maanden

Ojee, veel te lang heb ik gewacht met dit berichtje. Zo lang, dat we alweer 2 maanden verder zijn, nee, wacht, alweer bijna 3 maanden verderr!!! Want over ruim een week wordt onze Nienepien alweer 2 en Dinand is dus dichter bij de 7 maanden als bij de 6 maanden!!!
Beide schatjes "doen" het overigens super goed hoor. Dinand is nog steeds de liefste, schattigste, meest zoete baby die ik ooit heb gekend!!! Hij lacht altijd, huilt nooit, ligt lekker in de box te spelen, doet z'n slaapjes, is dol op z'n dagelijks badje en in de maxi-cosi wipt 'ie vrolijk heen en weer en schuift 'ie zo nu en dan een fruithapje naar binnen.
Okee, als we dan toch écht een minpuntje moeten bedenken: hij slaapt nog niet door. Maar dat is dan ook het enige. Ongeveer 2x  per nacht wekt hij me, drinkt hij per keer twee borsten leeg en tukt hij weer vrolijk verder. That's it. Nouja, daar doe ik niet moelijk over, binnen 10 minuten liggen we allebei weer in ons eigen bed en slapen we heerlijk verder. Hij rolt nog niet echt met overtuiging, af en toe gaat hij vanzelf van rug naar buik, maar andersom nog niet, hij heeft net zijn voetjes ontdekt en is dol op zijn speentje.
De kinderarts heeft ons bij de afgelopen afspraak het nieuwe menu gegeven waar we ons vanaf nu aan moeten houden. Mijn Hemel!!! Zelfs Nina eet zoveel nog niet!!! Dit was het advies:
  • 4 repas par jour
  • midi: 1 purée de legumes variés + 30g de viande, ou jambon, filets de poison, 1/2 jaune d'oeuf dur + dessert
  • soir: 1 soupe de légumes variés + 1 dessert
  • en de andere twee maaltijden dus in de vorm van melk (in dit geval moedermelk)
Ik heb braaf geknikt en de dokter beloofd dat we dit bij de kleine man naar binnen gaan werken, maar onder ons: dit ga ik dus niet écht doen hè!!! Het mannetje eet sinds kort net aan 1 fruithapje per dag en daarnaast drinkt 'ie ongeveer 7 à 8 per dag twee borsten leeg!!! Nouja, misschien dat het er later van komt, maar voorlopig gaat het lekker zo en ben ik niet van plan het schema drastisch te wijzigen en op te voeren. Hij groeit goed en is inmiddels 68 cm en weegt 8150 gram.

En Nina: Nina is bijna twee en is ongeveer de hele dag bezig met "neuh" zeggen, kattekwaad uithalen, eten, drinken, tv kijken, duimen, met d'r grote zussen hangen en heel veel dansen en springen. Ze zit geen moment stil, behalve als ze onder een dekentje lekker tv kan kijken, en is altijd lekker bezig. Sinds kort heeft ze kleurpotloden "ontdekt", eigenlijk nadat wij haar een ballpen verbod hadden opgelegd, want de tatoes werden sneller gemaakt alsdat ze konden worden afgewassen. D'r woordenschat breidt zich dagelijks uit en ze weet heel goed de grens tussen onuitstaanbaar en niet te weerstaan.
Sinds kort heeft ze 't blijkbaar door als ze wat laat lopen en roept ze heel hard "oeh bah" en grijpt ze naar haar luier. Dit doet ze ook als ze een Pampers reclame op de tv ziet of als Dinand een schone broek krijgt. We laten haar regelmatig zonder luier lopen en zetten haar dan ook op het potje, maar tot nu toe zonder resultaat. Ze heeft het gewoon nog niet onder controle en wij houden gewoon vol!!!
Verder is ook zij gewoon een schatje!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten