woensdag 22 juni 2011

7+ maanden

Ondertussen groeit, groeit en groeit mijn buik naar proporties waar de gemiddelde Boedha jaloers op is. Af en toe heb ik het gevoel dat ik nu toch echt topzwaar ben en zou ik wensen dat ik 'm af en toe even "af" kon doen. Hahaa, maar dat gaat natuurlijk niet. Ik moet nog zo'n 7 weken doorgaan met "afbakken", want alles zit er inmiddels op en aan, tis alleen nog een kwestie van doorgroeien. En groeien, dat doet 'ie!!! De echo van gisteren wees uit dat ons Brusje die nu 31 weken en 2 dagen is, de grootte heeft van een baby van 35 weken!!! Als 'ie doorgroeit volgens de lijn waar 'ie nu op zit zal het zeker een baby van meer als 4500 gram worden, wat dan wel een nieuw record voor mij zal betekenen :)
Hij weegt nu 2100 gram terwijl het gemiddelde van een baby van 31 weken zo'n 16 à 1700 gram is.
Zo, genoeg cijfers en grafieken. Het gaat goed met Brusje!!! Hij schopt er flink op los de hele dag en zit vol leven. Hij ligt nog steeds met z'n koppie naar boven en is nog niet gedraaid.
Ik heb ook de nodige test achter de rug en ben nog steeds RAI positief (Anti-Kell). Ook is er inmiddels officieel zwangerschapsdiabetes geconstateerd. Wat dit voor verder gevolgen heeft, een dieet of insuline spuiten, weet ik nog niet, want ik kan pas op 05/07 bij de specialist terecht. Ik probeer er nu dus maar alvast op te letten wat ik eet en drink, want de assistente kon me nog geen aanvullende info geven, "dat mag alleen de dokter u zeggen".
Nouja, google is geduldig, dus ik ben al het een en ander wijzer.
Verder moet ik zo nu en dan ernstig gas terug nemen, en kan ik niet meer alles wat ik zou willen. Gelukkig lukt het Mijn Lief, om buiten zijn eigen werk om, zo nu en dan bij te springen en hebben we op dit moment de colonie en het chalet helemaal op orde en onder controle. Na de groep van 50 man met Pinksteren zijn we nu weer helemaal klaar voor de "zomer invasie" die vanaf 02/07 gaat losbarsten!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten