zondag 24 juli 2011

Laatste loodjes van de 8ste maand

Het valt niet mee om constant rond te slepen met een buik die eruit ziet alsof ik een watermeloen heb doorgeslikt. Volgens mij is deze buik kwa omvang toch echt wel mijn persoonlijke record. De vraag of het een tweeling is, is dan ook de meest gestelde vraag op dit moment.
Helaas voor alle toeristen, maar ik ben stiekem wel blij met dit koele regenachtige weer en zou er niet graag nu ook nog een hitte golf bij willen hebben.
Alles wat ik doe gaat haast in "slow motion" en ik moet om het kwartier even gaan zitten. Ik lijk wel een oud wijf!!! Maargoed, zo goed en zo kwaad als het kan, doe ik alles nog mee, inclusief het soppen van het chalet en het werk op de kolonie. Natuurlijk staat mijn Lief mij daarbij bij, en neemt hij de kolonie grotendeels voor zijn rekening. En thuis helpen de meiden, die vakantie hebben, mee. Want ook daar draait alles natuurlijk gewoon door.
De zwangerschapsdiabetes is nog niet 100% onder controle, maar ik zit op de goede weg en de datum voor de keizersnede is geprikt. Ook ben ik al bij de anesthesist geweest en staan er voor de komende weken nog de nodige medische afspraken op de agenda.
Brus groeit nog steeds lekker door, tenminste, mijn buik wordt steeds voller en groter. Hij beweegt elke dag nog volop en soms heb ik het gevoel alsof 'ie door m'n navel naar buiten probeert te komen.
's Nachts wordt het steeds lastiger om lekker te slapen en soms ben ik gewoon blij als het weer dag is en ik op kan staan omdat ik het vanwege de pijn in m'n rug en heupen niet meer uithoudt in bed. Als ik dan eenmaal weer een half uurtje op ben en gedoucht heb, voelt het allemaal weer beter aan.
Verder zijn inmiddels alle kleertjes gewassen en gestreken en is het kamertje weer helemaal klaar voor gebruik. Mijn ziekenhuistas staat gepakt, met daar bovenop nog een lijstje van alles wat erbij moet en er dus nog niet inzit!!! Ook moet ik nog de adressenlijst voor de geboortekaartjes kompleet maken en de tekst voor het geboortekaartje bevestigen. Ik ben op de valreep ook nog even begonnen aan het maken van een omslagdoek en heb de goede hoop dat die dit weekend afkomt.
Klinkt al aardig als nesteldrang allemaal hè?! Nouja, als het moet verzin ik er zo nog 3 to-do lijsten bij hoor!!! De keuken moet nog gesopt, de ramen gelapt, m'n stoepje geveegt, m'n bloembakken water en ontdoen van dode bloemetjes, ik wilde nog een fotoboek maken zodat ik straks vanaf de geboorte weer met een schone lei kan beginnen, er ligt nog administratie, oh oh oh, ik denk dat ik dat nooit meer allemaal af ga krijgen,....
Nog minder als 3 weken, dus het eind is in zicht, zeker met een to-do lijstje als hierboven, dan vliegt de tijd!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten