dinsdag 1 februari 2011

Brusje

Bijna 11 maanden oud en nu moet ze al delen. Nina is vanaf nu niet meer de enige "diva" die schittert in deze blog.
De ticker hierboven zegt natuurlijk genoeg: we zijn dus in blijde verwachting van een "brusje".
(voor degene die het niet snappen: Brusje = BRoertje / zUSJE)
Even na oud en nieuw deden we een test en tadaaa, quoi de neuf?! ja hoor, twee streepjes.
Omdat deze race toch wel snel gezwommen was, wilden we, voordat we het aan iemand zouden vertellen, eerst langs bij de gynea. Deze zag geen problemen, dus vanaf 20/01 waren we echt helemaal blij. Dezelfde avond vertelden we het aan de meiden, die vonden het ook leuk nieuws. Hebben ze straks allebei een baby om mee te spelen :) Inmiddels weet de hele familie het en ook de meeste vrienden zijn ook wel op de hoogte.


Okee, de gynae maakte dus een echo en stelde vast dat Brusje op 22/08 helemaal afgebakken is. In zijn kamer vulden we nog wat papieren in, kreeg ik een lijstje mee om bloed te laten prikken en bekeek hij mijn status even aandachtig.
De gynae had (vond ik) fijn nieuws: het zal hoe dan ook weer een KS worden. Er gaat dus niet worden gemarteld, geprobeerd en doorgedrukt zoals bij Nina, nee, twee weken voor de uitgerekende datum (!!!!) wordt Brusje op deze wereld geplopt. En als er eerder al weeën activiteiten zijn of andere ernstige ongemakken, doen ze de KS zelfs al bij 37 weken. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, bood de gynae meteen aan, dat als de boel toch open lag, ze meteen wel even twee klemmetjes op de eileiders zouden zetten, want nog een zwangerschap is geen goed idee. De baarmoeder kan hierna niet nòg een ZS aan en zal dan misschien scheuren of niet genoeg rek meer hebben. Dus of ik even wilde tekenen.
Slik, hier was ik niet op voorbereid, maar gelukkig mocht het formuliertje mee naar huis en kan ik het ook de volgende keer meenemen. Het is natuurlijk wel een wijs besluit om te doen en nog voordat we het parkeerterrein af waren, waren we het helemaal met elkaar eens. Maar ik vond het toch wel apart om dat zo ff onder je neus te krijgen terwijl je er nog nooit over na hebt gedacht!!!
De volgende RDV is op 10/02, dan krijgen we de 12 weken echo.

1 opmerking:

  1. Hey Linda, alweer een tijdje terug maar ff toch een berichtje. Wat een leuk nieuws gefeliciteerd. Je weet hoe het moet dus het zal vast allemaal goed komen. Hoop dat je lekker in je vel zit en langzaamaan weer op de roze wolk terecht komt. Enjoy!!! Groet Nicole

    BeantwoordenVerwijderen