zaterdag 31 juli 2010

4 maanden

Oeps, het werd weer hoog tijd voor een nieuw berichtje, want ondertussen is onze kleine meid al hard op weg naar de  5 maanden en is het bijna te laat voor het "4 maanden" berichtje.
Maargoed, Nina is nog steeds een schatje van een baby. Ze is zo zoet, lief  en tevreden dat je haar haast zou vergeten zo nu en dan. Aan de andere kant kunnen we ons haast geen leven zonder haar meer indenken, want ze hoort helemaal bij ons gezin en we zijn allemaal gek op d'r.
Ze is nog steeds een trage drinker en we zitten nog steeds op hetzelfde schema en in hetzelfde ritme als anderhalve maand geleden. En ja, ze maakt ons dus ook nog elke nacht wakker voor een fles, soms zelfs 2x per nacht, als je 05h00 tenminste nog onder "nacht" verstaat. Mijn lijf zegt in iedergeval dat het dan nog nacht is,.... zeker als de vorige fles om een uur of 01h00 was,.....
Maar ook hier zal vast wel een keer een eind aan komen. En als dat het enige is, dan mag je niet klagen, vind ik.
Kwa ontwikkeling is het ook geen vlotte tante. Ze rolt nog niet, ze doet nog geen pogingen om te zitten en ze eet nog geen hapjes. We oefenen wel een beetje, sinds een paar dagen, maar mevrouwtje vind die oranje smurrie maar niets. Een fles vindt ze veel lekkerder en ook veel vertrouwder, denk ik tenminste, want ze heeft het truukje nog niet echt door. En ach, we gaan ervan uit dat het ons laatste beepje is, dus laat haar nog maar lekker een tijdje klein en baby blijven. Ze kan straks nog lang genoeg rollen, zitten, lopen en hapjes eten. Het gaat toch al veel te snel allemaal!!!
Het is wel een knuffelkontje en een lachebekkie. Als ze 's ochtends wakker wordt ligt ze in haar bedje te kraaien en te kirren en is ze zo een uurtje zoet met van alles te ontdekken. Als ze haar uit haar slaapzak is, verkent ze haar voetjes en ook haar duim is zeer interessant. Ze is nog geen overtuigde "duimer" maar de speen is ook niet echt favoriet en slechts een laatste hulpmiddel om d'r in slaap te krijgen. Ik heb zo'n vermoeden dat d'r duimpje het binnenkort toch gaat winnen en de overhand krijgt. Op dit moment heeft ze nog geen voorkeur voor links of rechts en een vinger meer of minder in haar mond vindt ze ook geen probleem. Ook heeft ze sinds onze korte vakantie eind juni heerlijke bruine beentje en voetjes, want op warme dagen heeft ze alleen een vrolijk rompertje.  Ach, ik kan nog wel even zo doorgaan, maar dan heb ik met 5 maanden niets meer te vertellen. Het is gewoon een heerlijk meidje!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten