donderdag 24 juni 2010

Flessen

Sinds een week of twee krijgt Nina nu volledige flesvoeding. Ik heb soms alleen het idee dat ze het principe nog niet helemaal door heeft. Een flessen kind krijgt normaal gesproken op deze leeftijd ongeveer 5 flessen per dag van 180 cc te drinken, maar onze Nina niet. Die drinkt dan eens 120 cc, een uurtje later nog even 30 cc toe, doet een slaapje, heeft dan weer honger, drinkt 90 cc, is natuurlijk niet genoeg, dus een half uurtje later de magnetron maar weer even aan en dan nog wat slokjes warme melk toe. Kijk, met een borst gaat dat makkelijk, niets op te warmen en hang nog maar even aan. Maar nu slepen we de hele dag met flesjes, restjes, warm, koud, lekkend, het maakt niet uit. Nina is blij hoor, daar niet van, ze vindt het heerlijk en slobberd lekker weg. Liefst ook in bed nog een paar slokjes voor het slapen gaan.
Toch denk ik dat het tijd wordt om haar manieren aan te leren en bij te brengen. Want ze moet nu maar eens door krijgen dat je borstvoeding op verzoek kunt geven/nemen, maar dat als je eenmaal een flessenkind bent, je je netjes aan de klok dient te houden en dus om de 4 uur (ongeveer) een fles kan krijgen.
Ondertussen heb ik gezocht op internet, en gevonden. Morgen gaan we bij LeClerc maar eens op zoek naar voeding voor de hongerige baby. Want ook al is het geen grote drinker/eter, steeds die kleine beetjes vullen niet (lang) genoeg. En dan gaan we ook maar meteen een pak pap scoren voor in de laatste fles, want madammeke is dol op een fles rond een uur of drie in de nacht en daarna weer lekker om zes uur 's ochtends. En hoewel ze ook 's nachts een snoepje is en we écht heel dol op haar zijn, het lijkt ons heerlijk om weer eens een nachtje door te slapen.
Oef, hoelang kun je onbezorgd zijn en leven??? Drie en een halve maand oud, en nu moet je je al aan regeltjes houden.

1 opmerking:

 1. Hey Linda,

  Wat een mooie foto en zo te zien gaat het allemaal goed al moet jij je meer aanpassen dan die kleine.
  Wat en schattig jurkje.

  Mocht je nog niet bij de l'eclerc zijn geweest de luiers van Mots d'enfants zijn erg goedkoop en erg goed (althans wij zijn er erg tevreden over).

  Dus misschien heb je er wat aan.

  Veel plezier en geniet van de zon (die heeft al vaker bij jullie geschenen zie ik :D).

  Groet Nicole

  BeantwoordenVerwijderen