dinsdag 24 augustus 2010

5 maanden

En ons schatje groeit en groeit. Het gaat veel te snel!!! De dag dat ze 5 maanden oud werd, brak haar eerste tandje door!!! De avond ervoor had ze een rode wang gehad en de volgende ochtend werd ze stralend wakker, ze had geen kik gegeven. Twee weken lang is het een wit stipje geweest en sinds gisteren is het echt een streepje en kun je duidelijk een vlijmscherp tandje voelen!!!
We voeren haar sinds een week of drie hapjes en na een hoop tegenstand vind ze de combi appel-sinaasappel eindelijk lekker. Ze eet nog niet veel, twee "ijsblokjes" per keer en daar laat ze dan vaak nog wat van staan. Met de Babycook van Béaba maak ik heerlijke hapjes voor d'r. Spercieboontjes, worteltjes, en dus de fruitvariant appel-sinaasappel. Die laatste vind ze lekker, maar de groentjes vallen nog niet zo erg in de smaak. Nouja, we blijven proberen.
En ja, als je aan de hapjes gaat, dan wordt het natuurlijk ook tijd voor een heuse kinderstoel. Dus onze woonkamer is uitgebreid met weer een nieuw Nina-meubel, een mooie kinderstoel van Geuther, waarin mevrouwtje heerlijk kan zitten en rondkijken. Ze zit nog niet zo stevig, dus een extra kussentje in de rug is nog nodig, maar mag de pret niet drukken.
Omdat we toch zo lekker aan het kopen waren, besloten we ook maar meteen een autostoel voor haar te kopen. Het gestoei met de Maxi-Cosi waren we ondertussen wel een beetje zat en nu ze steeds groter wordt, zit ze er ook niet meer zo lekker in, plus het feit dat 'ie niet zo lekker in de Audi pastte maakte dat de knoop snel was doorgehakt. Als een prinsesje ligt ze nu languit in haar nieuwe zitje, kan ze lekker naar buiten kijken en valt ze als een roosje in slaap als we onderwek zijn. Ook hebben we vandaag weer de nodige inentingen gescoord bij de médecin, we kunnen er dus weer een tijdje tegenaan.
Verder gaat alles top met onze "Nien". Ze is nog steeds de mooiste, liefste, leukste baby ooit en zoooo zoet!!! Ze ligt lekker in de box, kraait, graait naar haar voetjes en,...... ze duimt!!! Vaak rechts, maar soms ook links. Ze vindt het heerlijk. 's Nachts horen we haar soppen en als ze moe is en bij je zit, gaat langzaam haar duimpje richting haar mondje. Ze drinkt nu ook steeds netjes haar fles van inmiddels 180 cc helemaal leeg en hoewel ze nog steeds elke nacht komt voor een fles, is ze een zoete slaapster.
Ik kan helaas niets schokkends schrijven, geen avonturen, rare uitspattingen of andere weetjes, want wat dat betreft is het vrij saai. Een consultatieburo bestaat hier niet en voor de inentingen moeten we dus naar de huisarts. Al twee keer ben ik bij een vervanger geweest die het niet zo op baby's heeft, dus werd ze ook maar niet gewogen of gemeten. Ze kreeg de spuit in haar beentje en we mochten weer gaan, zo simpel als dat. Ik weet dus ook niet hoe lang ze nu is, haar hoofdomtrek of hoeveel ze weegt. Ik heb nog wel de weegschaal van de apotheek staan en 3 weken terug was ze 7230 gram. Dat zal nu wel weer iets meer zijn, want ze heeft lekkere spekbeentjes. Ze kan nu maat 68 aan, en als het warm is leeft ze in rompertjes. De sokjes liggen al een maand of 3 onaangeraakt in de kast, ik hoop dat ze ze straks nog past en anders moeten we dus nieuwe kopen. Nouja, als dat het ergste is?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten