vrijdag 13 november 2009

Een jas

Begin oktober waren we in Nederland. Altijd leuk, vooral het shoppen. Ze hebben in Nederland gewoon nét even wat leukere dingen en meer keus als in Frankrijk en daarbij heeft Alkmaar een heerlijk uitgebreid winkelbestand in het gezellige oude centrum.
Hoewel het centrum van Vichy zijn charmes heeft, kan ik niet echt zeggen dat je er echt super lekker kan winkelen. Als ik met de meiden op kleding en schoenen uitmoet dan belanden we al snel op de grote industrieterreinen met, als in blokkendozen, de ketens als La Halle, Gémo en Chaussland.
Al winkelend in Nederland bedacht ik me dat ik wellicht over een tijdje niet meer in mijn winterjas zou passen.
C&A was vlakbij en dé plek ,dacht ik, voor de moderne zwangere vrouw om een kèkke jas te kunnen scoren die mij tot het eind van "de negen maanden" warm zou kunnen houden. "Mevrouw, waar kan ik de positie kleding vinden?" vroeg ik aan de eerste de beste C&A Miep die ik tegen kwam. Ze wees me de weg. Al struinend in de rekken werd ik steeds minder enthousiast. Zo leuk, hip en voordelig als C&A tegenwoordig is, zo erg viel de collectie "positie" tegen. En een jas had ik ook nog niet gevonden. Ik zocht de Miep weer op. "Hebben jullie ook jassen in de collectie positie mode". Ze liep met me mee terug naar de betreffende rekken en constateerde met mij dat er geen jassen waren. Alleen vesten, poncho's en bodywarmers.
Enigszins verontwaardigd zei ik: "Wat raar dat jullie geen jassen hebben". En zei antwoordde ietwat bitsig: "Nou, die dragen ze dan waarschijnlijk niet". Wat ik voor mezelf vrij vertaalde naar: Wij verkopen alles wat gedragen wordt, dus als wij geen positie jassen hebben, dan is daar blijkbaar geen vraag naar.
Ik kon haar alleen maar stomgeslagen aankijken en zeggen: "Maar ik moet toch een jas aan?!"

En nu is het zover dat mijn winterjas toch echt wel een beetje begint te spannen en te knellen. Het werd nu dus tijd om toch maar eens op zoek te gaan naar een jas, voordat 'ie echt niet meer dicht zou kunnen of het berekoud zou worden.
Op naar La Halle, waar ik al meerdere positiekleding vandaan had. En daar hing een winterjas! Welliswaar maar 1 modelletje, maar als 'ie goed is, heb je aan 1 model genoeg, toch?! Toen ook de juiste maat in het rek bleek te hangen was ik helemaal blij. Passen, betalen en gaan!!!
Ik kan dus deze winter gewoon naar buiten, mèt een jas aan!!!

1 opmerking:

  1. gek is dat hè, geen jassen bij de positiekleding? Ik was er naar op zoek, bij de welbekende Gémo hier. Wel zomertopjes, capribroeken en badpakken, maar geen jas hoor! Overigens heb ik er wél een fijne spijkerbroek gevonden, terwijl ik de laatste keer in NL niets leuks kon vinden. Het kan raar lopen soms...

    BeantwoordenVerwijderen