vrijdag 9 september 2011

Borstkolf

Omdat ik al mijn kinderen borstvoeding heb gegeven en het liefst zelfs nog het record van Xenya (16 maanden lang) zou willen verslaan, geef ik nu ook weer borstvoeding. Maar als je kind niet op je kamer ligt en je er zelfs voor naar een andere afdeling moet om het te mogen zien of vasthouden, komt het niet vanzelf op gang. Ik vroeg dus om een borstkolf.
De verpleegster die op dat moment dienst had, reageerde zeer bot op mijn verzoek en zei dat het de volgende dag (dinsdag) vroeg genoeg was om daar mee te beginnen. Toen zij naar huis was en de volgende lading verpleegsters was gearriveerd heb ik het verzoek dus maar bij een andere collega van haar gedaan, en zij beloofde dat ik "straks" een borstkolf zou krijgen. Het was toen een uur of 5 in de middag. Rond 19h00 drukte ik maar eens op het belletje en verzocht de verpleegster die toen binnenkwam mij een borstkolf te brengen. "Ja hoor, komt er zo aan." Om 23h00 had ik 'm echer nog niet en was er ook nog niemand langs geweest, ondanks dat ik meerdere keren had gebeld.
Communicatiefoutje, bleek later en ik kreeg de borstkolf. Blij begon ik te kolven en produceerde ik flesje na flesje. De verpleegsters brachten de flesjes naar de afd. Neonat alwaar ze in een speciale koelkast werden bewaard en op het gewenste moment aan Dinand werden gegeven. Vanaf donderdag begon het echt goed op gang te komen en kolfde ik zo'n 100 ml per keer!!!
Aan het einde van de middag kwam er een verpleegster mijn kamer in en nam mijn borstkolf mee met de mededeling: "Een andere moederr heeft 'm nodig." Op mijn vraag hoe ik dan nu moest kolven zei ze dat ik dat maar met Neonat moest regelen, want ze hadden er maar 3 op de afdeling "maternité". Zij stelde dat als ik 's nachts moest kolven neonat hun apparaat wel even naar boven kon brengen en als ik klaar was dit weer mee kon nemen, tezamen met de gevulde flesjes. Toen ik even later naar Dinand ging om te voeden legde ik het probleem voor aan de verpleegsters op Neonat.Die waren zeer verontwaardigd over het gedrag van hun collega's en legden mij uit dat zij maar 1 apparaat hadden dat op de afdeling moest blijven.
Even later volgde er een telefoontje van Neonat naar Maternité en ik had het vermoeden dat ze op Maternité niet echt blij waren.
Toen ik na de avondvoeding terug kwam op m'n kamer en aan de avondploeg vroeg hoe het nu zat met het kolfapparaat, bleek er inmiddels een moeder te zijn die 'm wel had, maar 's nachts niet gebruikte.Ik mocht 'm dus weer terug op mijn kamer. Als ze 'm dan nodig hadden, dan zouden ze 'm 's nachts bij me op komen halen.
's Nachts nadat ik gekolfd had belde ik om mijn volle flesjes op te laten halen en zei ik dat ze de kolf wel even mee kon nemen, want die nacht zou ik 'm niet meer nodig hebben. Maar dat was niet nodig, want ze hadden er opeens genoeg. Toch kwamen ze 'm 's nachts weer ophalen.
De volgende dag was er opeens wel weer een kolf beschikbaar die ik tot het einde toe bij me mocht houden.

1 opmerking: