vrijdag 17 december 2010

9 maanden

Nina heeft de magische leeftijd van 9 maanden bereikt, en ondertussen is haar lijstje met mijlpalen aardig gegroeid. De hapjes gaan sinds deze maand opeens verrassend goed. Ik had de hoop al bijna opgegeven en opeens fietste het wortelen hapje, nadat ze het een tijdje niet gehad had, zomaar naar binnen. Ook boterhammen staan met stip op nummer 1. Als ze 's ochtends uit bed komt, gaat ze in de kinderstoel en eet ze ruim een halve boterham op. Lekker met Nutella of Speculoos, maar ook kruidenkaas en salami zijn erg favoriet. Smeerworst, kaas, plakje ham, brokje aardappel, mandarijntjes, écht, het gaat allemaal naar binnen. Sinds een week of twee leren we haar ook uit een beker te drinken. Een paar slokjes en dan weer verder met haar broodje. Met twee grote zussen en een vader die elke dag tussen de middag thuis eet, wordt ze natuurlijk ook zwaar verwend. De toetjes, vanille of chocola, met slagroom, zijn dan ook favoriet om de maaltijd mee af te sluiten, maar een Danoontje lust ze ook graag.
Voordat ze een slaapje gaat doen, drinkt ze 3x per dag, en nog steeds 2x per nacht een fles van 180 ml (6 schepjes) leeg, en zo wordt onze Nien een grote meid!!!
Sinds gisteren kan ze zitten. Ze kon 't al een tijdje, leunend op één hand om niet alsnog om te vallen. Maar die hand is nu dus niet meer nodig. Ook doet ze allerlei pogingen om te kruipen. Het liefst rolt ze en na een paar omwentelingen is ze dan zomaar twee meter verder. Daarna gaat ze verder door te trekken (vooruit), te duwen (achteruit) of zich af te zetten met haar voet. Eén ding is zeker, ze komt waar ze heen wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten