donderdag 22 december 2011

4 & 21 maanden

Zo, we hebben de verplichte check ups er weer opzitten voor deze maand!!!
Vorige week hadden we de "rappel" RDV (terugkom afspraak) bij de cardiologe in Clermont-Ferrand. De navigatie wist het ziekenhuis feilloos te vinden en we waren mooi op tijd.
Terwijl mijn Lief in de wachtkamer met speelgoed bleef om Nina te vermaken, ging ik met Dinand naar binnen. Van de zomer was het bloedheet geweest in het kleine kamertje, dat ook nog eens vol staat met apparatuur, en nu was dat niet veel anders. De cardiologe haalde het dossier tevoorschijn en begon aan de hart echo. Alles zag er prima uit!!! Toen ging ze ook nog een elektro cardiogram maken. Hier was de uitslag helaas iets minder goed van. We hoeven ons geen zorgen te maken, en ze kon het niet goed uitleggen, want het volgens haar eigen zeggen "très compliqué", maar wat ik ervan begreep is dat het ritme wel goed is, maar de rustposes tussen twee slagen in, onregelmatig zijn. Ze zei ook dat het hart op dit moment functioneert zoals bij een pasgeboren baby en niet zoals bij een baby van ruim 4 maanden. We moeten over een jaar weer terug komen, bij haar of bij een cardioloog in Vichy, zodat er nog eens een elektro cardiogram gemaakt kan worden.
Deze week hadden we weer de maandelijkse afspraak bij de kinderarts staan. Niets bijzonders, wegen, meten, inentingen, betalen en weer naar huis!
Hij weegt nu 7360 gram en is 67 cm lang. In een maand tijd is 'ie dus weer 400 gram en 3 cm gegroeit!!! Regelmatig vragen mensen aan me hoe oud hij is. Als ik dan zeg: 4 maanden, zijn ze verbaasd en zeggen ze dat ze dachten dat hij 6 à 7 maanden zou zijn.
Ik geef hem nog steeds volledige borstvoeding en sinds een paar dagen krijgt hij er zo nu en dan een hapje bij. Hij heeft het nog niet helemaal onder de knie, maar dat zal vast snel komen!!!
Nina wordt ondertussen met de dag ondeugender. Ze klimt overal op, is dol op koek, snoepen en TV kijken. Met twee grote zussen krijgt ze in deze bezigheden dan ook vaak het "goede" voorbeeld.
Afgelopen week viel er een flink pak sneeuw en sindsdien wil ze alleen nog maar naar buiten. Telkens als er iemand naar buiten gaat wil ze mee en staat ze met haar laarsjes pijlsnel klaar. Ondertussen roept ze dan de hele tijd: "sokkuh?!" Sokken is haar benaming voor alles wat je aan je benen of voeten doet. Maar ondertussen plukt ze de ballen uit de kerstboom, poetst ze haar tanden terwijl ze net een chocolade pepernoot heeft fijn gekauwd, jat ze een pot crème uit de badkamer en smeert ze daar de plavuizen mee in, klimt ze vliegensvlug de trap op én weer af en meer van dat soort akties. Ik heb soms ogen en oren te kort!!!
Nu staan de feestdagen voor de deur en de meisjes hebben 2 weken vakantie. Na kerst komt er gezellig bezoek uit NL, dus het wordt hier lekker druk en vol. De kolonie zit dan ook vol, dus zo nu en dan moeten we nog even aan het werk. Dinsdag 3 januari beginnen de scholen weer, dus tot dan zetten we geen wekker, en nemen we de dagen zoals ze komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten