woensdag 26 mei 2010

Begin van het eind

Met pijn in m'n moederhart en grote tegenzin moet ik het dan toch aanvaarden. De borstvoeding gaat niet meer zoals ik zou willen. Twee weken geleden begonnen we met het geven van een fles met babyvoeding 's avonds en 's nachts (ipv de flesjes afgekolfde voeding met johannesbroodpitmeel tegen de reflux) De borstvoeding was heel minnetjes 's avonds en ik kreeg er met het afkolven amper nog wat uit. Het kolven tijdens de nacht brak me ook vreselijk op en ik was af en toe zò moe!!! Ik dacht toen, ach, als ze 's nachts zou doorslapen, dan zou ze ook niet drinken, dus dat kolven 's nachts, dat laat ik maar voor wat het is.
Overdag dronk ze wel gewoon bij mij, 5 à 6 keer per dag, dus ruim voldoende (zou je zeggen) om de productie op gang te houden. Maar,.... zo nu en dan had ze toch wat te kort en moest er een flesje aan te pas komen om het buikje vol en het kindje tevreden te krijgen.
En zo kwamen we in een cirkel, nouja , eigenlijk een neerwaartse spiraal.
Want een flesje is snel leeg gelurkt en kost niet veel zuigkracht of moeite, maar aan een borst moet je harder en langer zuigen voordat je wat naar binnen krijgt. Dus nu het een stuk minder is en het langer duurt voordat de melk toeschiet, geeft Nina snel op en wordt ze boos als ze niet snel genoeg resultaat boekt met haar gezuig. Met als gevolg dat ze niet meer verder wil zuigen, niets naar binnen krijgt en wij dus maar weer wanhopig naar de fles grijpen, want op zo'n moment brult ze alles bij elkaar en wil ze alleen nog maar snel iets in haar maagje.
En als Nina niet drinkt, dan neemt de produktie af. Logisch gevolg van vraag en aanbod.
M'n record van 16 maanden voeden, zoals bij Xenya, zal ik denk ik niet meer verbeteren. En 10 weken volledige borstvoeding is ook geen slechte score, zowel voor moeder als kind.
Toch twijfel ik nog steeds een beetje. Ik kan alles op alles zetten, elke twee uur gaan aanleggen en/of kolven, meer rust nemen en het weer proberen op te krikken,..... Of genieten van een kindje dat tevreden een flesje leegdrinkt en daarna speelt, lacht en lekker inslaapt.
Ik ben er nog niet uit.
Momenteel geniet ik maar van de keren dat ze wel goed drinkt. 's Nachts en 's ochtends vroeg is de borstvoeding nu voldoende en in de namiddag vult ze haar maagje voor het grootste gedeelte met bv om daarna nog een beetje uit een fles toe te krijgen. (de andere 3 voedingen zijn 100% flesvoedingen)

Als ik het zo nalees, is het vooral mijn eigen "gevoel" dat moet wennen en aanvaarden,.... want Nina is een blije baby die goed groeit. En dat zou eigenlijk de doorslag moeten geven en mijn gevoel moeten bepalen, toch?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten